Barry Atsma, Marco van Basten en Frank Rijkaard beginnen Utrechtse megasporthal

UTRECHT - Het moet de plek in Utrecht worden om te sporten en te ontspannen: HAL22. Het pand van 6500 vierkante meter op Lage Weide is in handen van vijf investeringspartners, onder wie acteur Barry Atsma en voetballegendes Marco van Basten en Frank Rijkaard. Na de grondige verbouwing die nu gaande is kan je er onder meer padellen, squashen, bowlen, snookeren en poolen.
De hal zit aan de Zonnebaan 22. Het staat nu nog bekend als Sportcentrum Utrecht. "Ouders zullen het misschien wel kennen van de kinderfeestjes bij Samsam", vertelt Atsma, die zelf al jaren in Utrecht woont. Vooral voor het populaire padel is een belangrijke rol weggelegd. "Er liggen straks tien padelbanen. Het wordt een van de grootste indoor padelclubs van Nederland."
Er komen verder tien bowlingbanen, drie squashbanen, pool- en snookertafels en een horecaplein waar gezamenlijk naar belangrijke sportwedstrijden kan worden gekeken. Verspreid in de hal kan je ook darten, tafeltennissen en tafelvoetballen.
Van Basten toonde onlangs ook zijn enthousiasme over het project. "We gaan iets moois in Utrecht neerzetten", liet hij weten op Instagram. Atsma, die zich nog niet wil vastpinnen op een openingsdatum, geeft online vast een rondleiding in de enorme hal.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.