Drie tieners aangehouden voor steekpartij in Amersfoortse wijk Schuilenburg

© RTV Utrecht
AMERSFOORT - Dankzij tips van RTV Utrecht-kijkers heeft de politie drie jongens van 17 jaar aangehouden. Zij zouden betrokken zijn bij een steekpartij in Amersfoort ruim een maand geleden. Een man werd in zijn buik gestoken terwijl hij in zijn auto zat.
Het 21-jarige slachtoffer reed 26 september op de Lohengrinstraat in Schuilenburg. Hij zag een man staan die zijn aandacht trok, dus besloot hij zijn autoraam open te draaien. Vervolgens kwamen er nog twee mannen aan, en zij eisten geld van de automobilist.
Het slachtoffer wilde snel zijn raam dicht doen maar voordat dat lukte werd hij in zijn buik gestoken. De drie mannen vluchtten daarna en konden lange tijd niet gepakt worden door de politie.
Bureau Hengeveld, het opsporingsprogramma van RTV Utrecht, besteedde aandacht aan de zaak. Oplettende kijkers kwamen vervolgens met bruikbare tips. Er kwamen drie verdachten in beeld en zij zijn vanochtend aangehouden door de politie. Ze komen alle drie uit Amersfoort.
De minderjarige jongens zitten op dit moment vast. Ze worden verhoord door de politie. De politie benadrukt dat het onderzoek naar de zaak verder gaat en dat getuigen nog altijd worden opgeroepen zich te melden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.