Provinciale VVD komt met alternatieve begroting

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - De VVD in Provinciale Staten heeft een alternatieve begroting opgesteld. De liberalen willen met de fictieve plannen laten zien dat ze het niet eens zijn met een aantal keuzes van het provinciebestuur.
In de totale begroting gaat ruim 525 miljoen euro om. Daarnaast is voor 88 miljoen euro aan investeringen begroot. De ambitie van het provinciebestuur is 'om vooral toekomstgericht aan de slag te gaan, met een focus op een gezonde en duurzame leefomgeving'.
Prima, vindt de VVD. Maar ze vinden dat er meer moet gebeuren: naast grote investeringen in bereikbaarheid van de woningbouw pleit de fractie ook voor een fikse bijdrage aan de energietransitie door 80 miljoen via innovatiefondsen in te zetten voor emissievrije energie.
Daarnaast vindt de partij dat de provincie niet ver genoeg vooruit kijkt. De begroting van komend jaar is immers onderdeel van een groter plan: 2021-2024. Financieel woordvoerder Vincent Janssen: "Onze begroting gaat verder waar die van het college ophoudt, wij hebben wél plannen gemaakt voor de jaren daarna en ook financiële keuzes gemaakt."
De begroting van volgend jaar wordt volgende week woensdag besproken in Provinciale Staten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.