Raad wil opheldering over kantorencomplex boven Hoog Catharijne dat al acht jaar leegstaat

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
UTRECHT - Drie Utrechtse gemeenteraadsfracties willen van wethouder Klaas Verschuure opheldering over het kantorencomplex boven het Gildenkwartier in Hoog Catharijne. Dit staat al acht jaar leeg. PvdA, GroenLinks en Student & Starter vinden het "niet uit te leggen" dat 25.000 vierkante meter in het centrum onbenut blijft in tijden van woningnood en gebrek aan ruimte in de stad. "De duur en omvang doen onze partijen schrikken."
RTV Utrecht berichtte deze week over het leegstaande complex en de verbazing hierover in de vastgoedsector. Eigenaar Klépierre liet weten op termijn een nieuwe huurder te willen zoeken voor het pand dat verloedert terwijl in het stationsgebied het ene na het andere kantoorpand verrijst. "De kwaliteit van het gebouw is nihil", zei Flip van Overhagen, eigenaar van bedrijfsmakelaar Ans de Wijn.
De gemeenteraadsfracties willen van de wethouder weten welke inspanningen zijn verricht om ervoor te zorgen dat de ruimte in gebruik genomen zou worden. Ook wordt hem gevraagd om oplossingen op korte termijn. PvdA, GroenLinks en Student & Starter willen dat er wordt gekeken naar mogelijkheden om wonen in het kantorencomplex mogelijk te maken.
Verder uitten de fracties hun ongenoegen over het feit dat de ruimte boven het Gildenkwartier niet wordt aangeboden aan de markt en in de rapportages over leegstand niet meetelt als beschikbare ruimte.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.