Het Glazen Huis maakt comeback na drie jaar afwezigheid: 'Symbolische broeikas in Amersfoort'

© NPO 3FM
AMERSFOORT - Het Glazen Huis keert dit jaar terug tijdens NPO 3FM Serious Request. Het huis zal worden opgebouwd in Amersfoort.
Sinds 2018 koos 3FM voor een andere opzet van het liefdadigheidsevenement: The Lifeline, een wandeltocht door het land waarbij geld werd ingezameld. De radiozender heeft nu besloten terug te gaan naar de originele opzet.
Dj's Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende, Jorien Renkema en Rob Janssen gaan van 18 tot en met 24 december het Glazen Huis in om 24 uur per dag plaatjes te draaien voor het goede doel. Dit jaar is dat het Wereld Natuur Fonds. Luisteraars kunnen zelf een inzamelingsactie starten of tegen een geldbedrag een liedje aanvragen.
Dit jaar staat klimaatverandering centraal en om die reden is het Glazen Huis een symbolische broeikas waarin de temperatuur kan stijgen. Het publiek in Amersfoort kan de temperatuur laten zakken door in de bijbehorende kas te werken.
Serious Request bestaat sinds 2004. Tijdens de eerste drie edities stond het Glazen Huis op de Neude in Utrecht. Daarna wisselde de locatie. De laatste editie van Serious Request mét Glazen Huis in 2017 leverde ruim 5 miljoen euro op. Dat was een stuk minder dan de jaren ervoor, toen het bedrag ieder jaar boven de 8 miljoen euro ging. Vorig jaar, tijdens de laatste editie van The Lifeline, werd 1,6 miljoen euro opgehaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.