Inzameling na verwoestende brand bij Houtense tienermoeders

HOUTEN - In de appartementen in Houten die gisteren getroffen werden door brand woonden drie jonge alleenstaande moeders met hun kinderen. Buurtbewoners zijn inmiddels een inzameling voor ze begonnen.
De brand van gisteren aan de Wernaarseind.
De brand van gisteren aan de Wernaarseind. © Koen Laureij
In het complex werden de getroffen bewoonsters begeleid door Timon, een organisatie die onder anderen tienermoeders ondersteunt. "De appartementen zijn onbewoonbaar. In totaal hebben we voor zes bewoners tijdelijke woonruimte geregeld en we zijn nog in gesprek met woningcorporaties", zegt een woordvoerster.
Bij de brand is niemand gewond geraakt. De oorzaak is nog niet vastgesteld, maar volgens Timon is er in ieder geval geen sprake van opzet.

Inzameling

Buurtbewoonsters Mariam en Natasja zijn via Facebook een inzameling gestart. "Die moeders hebben niks, hun kinderen hebben niks. We moeten die meiden gewoon helpen." Kleding, speelgoed alles wat nodig is wordt ingezameld en er komt al veel binnen. "We hebben net al een heleboel weggebracht en er komt komend weekend nog veel binnen. Ook van mensen buiten Houten."
Bij de brand kwam veel rook vrij.
Bij de brand kwam veel rook vrij. © RTV Utrecht / Eva Hageraats

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.