Instellingen

Utrechtse die ex belaagde met duizenden berichten krijgt taakstraf en celstraf met voorwaarden

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
BUNNIK/BILTHOVEN - Een 31-jarige Utrechtse vrouw die haar ex-partner ruim een jaar lang intensief stalkte, is door de rechtbank veroordeeld tot een taakstraf en een grotendeels voorwaardelijke celstraf. Ook moet zij zich laten behandelen en mag zij geen contact hebben met haar ex.
De vrouw bestookte haar voormalige partner met duizenden telefoontjes en berichten. Zij achtervolgde hem op straat, postte bij zijn huis en maakte zijn familie en vrienden duidelijk hoe slecht hij was. De man had daardoor naar eigen zeggen geen leven meer.

Niets hielp

Tussenkomst van de politie hielp niet. En zelfs nadat zij was opgepakt en een paar dagen gevangen had gezeten, bleef zij hem belagen. Ook naar de nieuwe vriendin van haar ex stuurde zij de meest vreselijke bedreigingen. Pas toen zij een enkelband kreeg en in therapie ging hield het op.
De rechtbank heeft bij de strafbepaling rekening gehouden met de indringende wijze waarop de vrouw inbreuk maakte op de persoonlijke levenssfeer en het gevoel van veiligheid van haar ex-partner en de vriendin, die beide aangifte deden. Maar de rechters vinden ook dat zij de afgelopen maanden een positieve ontwikkeling heeft laten zien.

Oprechte spijt

De vrouw ziet volgens de rechtbank in dat zij verkeerd heeft gehandeld en heeft tijdens het onderzoek volledige openheid van zaken gegeven. Zij heeft oprecht spijt van haar gedragingen en heeft meegewerkt aan een mediation traject met de toenmalige vriendin van haar ex. Ook wil zij de komende jaren contact met de reclassering houden en haar behandeling voortzetten.
De rechtbank veroordeelt haar tot een taakstraf van 60 uur en 60 dagen cel, waarvan 48 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Omdat zij een tijd in voorarrest heeft gezeten, hoeft zij niet terug naar de gevangenis. Naast het verplichte reclasseringstoezicht en de behandeling moet zij meewerken aan het vinden en houden van een passende dagbesteding. Zij mag twee jaar lang geen contact met haar ex hebben.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.