Fort Honswijk zoekt ondernemers voor wat meer leven in de brouwerij

SCHALKWIJK - De raad van bestuur van Fort Honswijk in Schalkwijk is op zoek naar creatieve ondernemers met lef die het fort nieuw leven in willen blazen. Er zijn al veel aanmeldingen, maar er is nog steeds ruimte voor meer enthousiastelingen.
Wat voor bedrijf komt er op Fort Honswijk?
"We hebben hier elf monumentale gebouwen", vertelt Jos Mittelmeijer van Fort Honswijk. "Die gebouwen zouden we graag bewoond zien. En dan kunnen we met de huuropbrengsten het fort onderhouden."

Renovatie

Het fort is de afgelopen tijd grondig gerenoveerd. De overheid heeft dat bekostigd, maar nu is het tijd om zelf de broek op te houden. De rondleidingen voor geïnteresseerden zijn al in volle gang, maar er is nog ruimte voor meer aanmeldingen, zegt Mittelmeijer.
"Een restaurant, een wellnesscentrum, een opleidingsinstituut of zelfs een kantoorgebouw, we hebben al van alles voorbij horen komen. Ook woningbouw. Maar wij als bestuur blijven onafhankelijk. Wij nemen de beslissing niet zelf, zodat we alles zuiver houden. We hebben een speciaal bureau ingehuurd om deze tender te begeleiden."

Vleermuizen

De blikvanger van Fort Honswijk is de enorme geschutstoren. Maar die is helaas niet beschikbaar voor commerciële activiteiten. Duizenden vleermuizen hebben de toren geclaimd, vertelt Johan van der Gun.
"De toren zit vol met prachtige wegkruipplekken voor de vleermuizen. In het najaar zie je ze oppervlakkig zitten maar hoe kouder het wordt, hoe dieper ze wegkruipen. Ze hebben dan in de toren een prachtige plek om te overwinteren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.