Uitvaartverzorger weer vrij na mishandeling persfotograaf in Bunschoten

Persfotograaf Caspar Huurdeman.
Persfotograaf Caspar Huurdeman. © Bob Awick Foto
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De 58-jarige man die gisteravond werd aangehouden na het mishandelen van persfotograaf Caspar Huurdeman in Bunschoten is weer vrij. Hij blijft wel nog verdachte in de zaak, laat een woordvoerster van de politie weten.
Het incident gebeurde op De Hooistreep bij een condoleancebijeenkomst voor een Bunschoter die dit weekend op mysterieuze wijze overleed. Huurdeman stond naar eigen zeggen op de openbare weg toen de uitvaartverzorger op hem afkwam. Die zei dat hij niet wilde dat er foto's gepubliceerd zouden worden. Huurdeman verwees de man naar de redactie van de Gooi- en Eemlander, die hem de opdracht had gegeven om de bijeenkomst op een respectvolle manier in beeld te brengen.

Confrontatie

Na de confrontatie met de man liep de fotograaf naar zijn auto. "Ik wilde geen gezeur dus ik ging eerder weg. Hij stond opeens achter me en eiste opnieuw dat ik de foto's wiste", aldus Huurdeman. "Toen ik zei dat ik dat niet ging doen, trok hij de band van mijn camera over mijn hoofd en kneep hij daar mijn keel mee af."
De fotograaf deed aangifte van diefstal van zijn camera, die hij overigens na de aanhouding van de uitvaartverzorger weer terugkreeg. Er wordt nog onderzocht of de man ook wordt verdacht van mishandeling, aldus de woordvoerster van de politie. "De agent twijfelde of het diefstal met of zonder geweld was aangezien ik geen fysieke pijn heb gehad, dus dat gaat de officier van justitie nog onderzoeken", laat Huurdeman weten.

Veel reacties

Het gaat overigens inmiddels alweer beter met hem. "Gisteravond zat ik er even doorheen, maar dat zakt weer weg. Vandaag ga ik maar even niks doen, tenzij er natuurlijk een grote brand is." Sinds gisteravond ontving hij zo'n honderd berichten uit alle hoeken. "Bijna alle appjes waren positief, slechts twee mensen vroegen zich af wat ik daar te zoeken had."
Of hij openstaat voor een ontmoeting met de verdachte, is Huurdeman duidelijk. "De agent vroeg het gisteren ook al: wil je met hem in gesprek? Maar nee, ik zie hem wel bij de rechter en dan mag hij uitleggen wat hij gedaan heeft."
De camera van Huurdeman bleef ongeschonden. "Op het politiebureau kwam ik erachter dat mijn bril van mijn hoofd was getrokken." De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) ondersteunt de fotograaf bij de aangifte.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.