Arrestaties na twee sterfgevallen in Bunschoten, veel verdovende middelen gevonden

© Pixabay
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/EEMDIJK - In de zaak rond het plotselinge overlijden van twee Bunschoters zijn twee arrestaties verricht. Bij het politieonderzoek kwamen een 40-jarige Amersfoorter en een 30-jarige inwoner van Bunschoten in beeld.
De verdachten zijn woensdag aangehouden voor overtreding van de Opiumwet en de Wet op de Geneesmiddelen. Ze zijn vandaag voorgeleid en hebben te horen gekregen dat ze nog zeker twee weken in de cel blijven. De politie heeft op meerdere plekken grote hoeveelheden verdovende middelen en medicijnen gevonden.
Een verband met de dood van de twee Bunschoters is nog niet aangetoond, zegt woordvoerder Mary Hallebeek van het Openbaar Ministerie. "We moeten eerst weten waar ze aan zijn overleden. Daarvoor zijn monsters genomen die bij het Nederlands Forensisch Instituut toxicologisch worden onderzocht. Dat heeft best nog wat tijd nodig. We wachten eerst de feiten af en dan kunnen we pas conclusies trekken."
William Berendse (27) en Lub Bos (36) stierven zondagavond nadat ze beiden onwel waren geworden. De politie sprak van een niet natuurlijke oorzaak en stelde een onderzoek in. Behalve de verklaringen van betrokkenen en getuigen, moet vooral onderzoek door het NFI dus meer duidelijkheid geven.
Inwoners van Bunschoten reageerden geschokt en bedroefd op het onverwachte overlijden van de twee relatief jonge mannen. Tegelijk gingen er in de gemeente ook verhalen rond over een gevaarlijke stof die in omloop zou zijn en waardoor inmiddels meerdere slachtoffers zouden zijn gevallen. Het Trimbos Instituut in Utrecht, dat onder meer via testpunten toezicht houdt op vervuilde drugs, heeft tot nu toe geen alarmerende berichten uit Bunschoten ontvangen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.