Studentenbonden: protest verliep goed

UTRECHT - De studentenorganisaties achter de demonstratie in Den Haag nemen afstand van de onrust in de stad na de op zichzelf vreedzaam verlopen protestmars vrijdagmiddag.
Nadat om 16.00 uur de vreedzaam verlopen manifestatie op het Malieveld was afgelopen, trok een groep relschoppers en studenten onder meer naar het ministerie van Onderwijs dat naast het centraal station in Den Haag staat. De groep botste daar met de ME die de relschoppers opving en zelfs een charge uitvoerde.
Ook bij het Binnenhof kwam het tot een aanvaring met de politie. Uiteindelijk werden 25 mensen aangehouden.
"De demonstratie verliep verder fantastisch. Er is niets misgegaan op de manifestatie," aldus voorzitter Sander Breure van de LSVb in Utrecht. Hij liet weten geen idee te hebben wat voor relschoppers het zijn geweest.
Een politiewoordvoerder in Den Haag meldde dat de ongeregeldheden na protesten op het Malieveld voor een deel werden veroorzaakt door personen uit radicale groeperingen. Gemeente, politie en Justitie in Den Haag hadden daar al extra maatregelen tegen genomen.
Volgens voorzitter Guy Hendricks van het ISO, ook in Utrecht, gaf de politie complimenten over de organisatie van de veiligheid op het Malieveld. De studentenorganisaties waren verantwoordelijk voor wat er op het Malieveld gebeurde. De politie hield zich bezig met de omgeving.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.