Ook zondag geen treinen tussen Utrecht en Arnhem

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
UTRECHT/RHENEN - Voorlopig rijden er nog geen treinen tussen Utrecht en Arnhem. Die reden de hele dag al niet vanwege het tekort aan verkeersleiders, maar nu moet het spoor ook nog eerst gerepareerd worden.
Eén van de spoorstaven is gebroken en de reparatiewerkzaamheden zijn niet klaar voor morgenmiddag. En daarna kan er lange tijd ook alleen nog over één spoor gereden worden. ProRail verwacht dat er in ieder geval tot 15.00 uur geen treinen tussen Utrecht en Arnhem en Utrecht en Rhenen zullen rijden. Doorgaande reizigers moeten omreizen via Den Bosch.
Daarnaast zijn er nog altijd te weinig verkeersleiders beschikbaar. Daardoor zijn er ook beperkingen op het traject Barneveld - Ede.
Vandaag reden er vanaf 14.30 uur geen treinen op de trajecten Utrecht - Arnhem, Maarn - Rhenen en Barneveld Centrum - Ede-Wageningen door een tekort aan verkeersleiders. Afgelopen dinsdag reden daardoor in de ochtendspits tussen Utrecht en Arnhem ook al geen treinen.

Tekort aan medewerkers

ProRail kampt al maanden met een groot personeelstekort op die afdeling. Een enkele afmelding van een zieke werknemer, zoals vandaag het geval is, leidt al snel tot gaten in de bezetting. En zonder verkeersleider op een traject rijden er geen treinen.
Afgelopen week zegde ProRail extra geld toe voor verkeersleiders omdat ze al maanden met enorme werkdruk kampen. Sommige medewerkers worden gevraagd vroeger terug te komen van vakantie, of ze kunnen geen pauze houden tijdens hun diensten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.