Bunschoten komt in actie voor geliefde postbezorger die gewond raakte bij aanrijding

© GinoPress
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Inwoners van Bunschoten zijn een doneeractie begonnen voor een geliefde bezorger van PostNL, die gisteren gewond raakte bij een aanrijding. Het lijkt er op dat hij voorlopig niet kan werken, schrijft de initiatiefnemer van de actie, die de bezorger een hart onder de riem wil steken "door hem en zijn gezin financieel te steunen in deze zware en moeilijke tijd".
Gistermiddag raakte de postbezorger gewond bij een botsing op de Tabakskamp. Volgens een getuige wilde het slachtoffer uit zijn busje stappen, en ontstond toen een botsing met een andere weggebruiker. Er werd een traumahelikopter opgeroepen om medische assistentie te verlenen.
Volgens de oprichter van de crowdfundingsactie is de postbezorger een "altijd vriendelijke en hardwerkende man", die erom bekendstaat altijd 'Welkom in Spakenburg' te roepen. Het zou naar omstandigheden goed gaan met de man, maar hij heeft veel pijn.
De initiatiefnemer van de doneeractie ging er in eerste instantie vanuit dat de bezorger zzp'er was, maar dit blijkt niet het geval. "Inmiddels heb ik vernomen dat hij onlangs in vaste dienst zou zijn genomen door PostNL. Kijkend naar de hartverwarmende reacties bij de donaties wordt het hem hoe dan ook zeer gegund."
Binnen een dag is er al meer dan 4500 euro opgehaald voor de bezorger.