Roost aan de Singel doet buurtonderzoek in ultieme poging gemeente te overtuigen open te blijven

© RTV Utrecht / Carmen Nelissen
UTRECHT - Roost aan de Singel, de Utrechtse horecazaak in Park Paardenveld, doet nog een uiterste poging om de gemeente te overtuigen het besluit tot sluiting terug te draaien. Het pop-up restaurant hoopt met buurtonderzoek aan te tonen dat omwonenden positief tegenover de plek staan.
Een week geleden werd bekend dat Roost per direct de deuren moest sluiten. Toen de gemeente in 2017 toestemming gaf voor een pop-up restaurant, was al bekend dat Roost niet permanent mocht blijven. Vijf jaar was de maximumtermijn voor de horecazaak. "In de vergunning van afgelopen jaar is nadrukkelijk opgenomen dat voor de laatste keer medewerking verleend wordt aan een verlenging", schreef het college in een brief aan de gemeenteraad.

Hulp uit onverwachte hoek

Eigenaar Sidney Rubens is daar erg teleurgesteld over. Volgens hem hebben "klachten uit het verleden" geleid tot het besluit van de gemeente. Hij hoopt met dit buurtonderzoek na te gaan of deze klachten nog wel representatief zijn. "En hierbij kregen we zelfs hulp uit onverwachte hoek", laat de restauranteigenaar weten.
"Tijdens onze ronde door Wijk C spraken we de pensioengerechtigde Trina Cats voor haar woning op de Nieuwekade. Zij is geboren en getogen in Wijk C en loopt meerdere keren per dag met haar hond langs Roost."
Trina zou het "belachelijk" vinden dat de vergunning niet is verlengd. "Ze stelde zelfs voor ons te helpen met het buurtonderzoek. Zij zei: 'Weet je wanneer we overlast krijgen? Wanneer jullie er niet meer zijn. Dan is er geen sociale controle meer in het park en wordt het een puinzooi. Je merkte het nu al toen jullie in de coronaperiode gesloten waren.'"

Raadsvergadering

Rubens verzamelt de uitslagen van het buurtonderzoek en deelt de uitkomsten ervan met de gemeenteraad. Donderdag wordt de toekomst van Roost aan de Singel besproken in de raad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.