Veldrijder Van der Haar uit Woudenberg stunt met Europese titel: 'Besef het nog niet'

Woudenberg/Amersfoort - Veldrijder Lars van der Haar (30) heeft bij het EK veldrijden voor de tweede keer in zijn loopbaan de gouden plak veroverd. De Woudenberger liet de Belgische concurrentie achter zich en kwam in Wijster solo over de finish.
Terwijl de rondes verstreken op de VAM Berg ging Van de Haar steeds harder rijden. De Woudenberger slokte achter elkaar de Belgen Eli Iserbyt, Toon Aerts en Michael Vanthourenhout op. Na zes rondes reed Van der Haar op de tweede plek met een gat van acht seconden tot koploper Quinten Hermans.
Met nog twee rondes te gaan kwam Van der Haar naast Hermans te rijden. De Woudenberger besloot na een halve ronde twee aan twee te hebben gereden er alleen vandoor te gaan. Van der Haar hield de koppositie vast en soleerde zo naar de winst in Wijster.

Besef is er nog niet

Van der Haar beseft nog niet dat hij de nieuwe Europees kampioen is. "Het moet nog een beetje dalen", sprak Van der Haar na afloop. "Ik had dit wel een beetje zo bedacht. Ik wilde een harde koers."
Heel speciaal dat ik een jaar de Europese trui mag tonen
Lars van der Haar
De 30-jarige veldrijder rekende zich pas vlak voor de finish rijk. "Ik was veel te bang dat er nog iets ging gebeuren. Ik was ook helemaal kapot. Ik durfde pas op de laatste klim te genieten", aldus de Woudenberger.
In 2015 werd Van der Haar ook al Europees kampioen. Vorig jaar pakte de Woudenberger het brons. "Deze is mooier", zegt Van der Haar over zijn twee Europese titels. "Toen had ik veel ruzie binnen de ploeg. Bij deze ploeg heb ik het veel meer naar mijn zijn. Ik ga vanavond zeker een biertje erop drinken. Het is heel speciaal dat ik een jaar de Europese trui mag tonen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.