Na gevecht vlucht inbreker in politieauto

UTRECHT - In Utrecht heeft de politie vannacht meerdere malen geschoten in een poging twee vermoedelijke inbrekers aan te houden. Eén van hen was tijdens de achtervolging korte tijd op de vlucht in een gestolen politieauto.
Agenten kwamen de vermoedelijke inbrekers op het spoor omdat die in De Bilt rondreden op een scooter zonder kentekenplaten met een flatscreen in handen. Ter hoogte van de Berekuil stapte één van de agenten uit in een poging de scooter in te sluiten. Dat mislukte waarna de verdachten doorreden naar de Veemarkthallen.
Daar werd een poging gedaan het duo aan te houden maar dat ontaardde in een gevecht tussen een verdachte en een agent die alleen was. Na een gewelddadige worsteling, waarbij ook pepperspray werd gebruikt, wist één van de inbrekers achter het stuur van de politieauto te klimmen en weg te rijden. Hier werd voor het eerst door de politie geschoten.

LEKGESCHOTEN

Nadat groot alarm werd geslagen kon de politieauto worden klemgereden ter hoogte van Fort Blauwkapel. Iets eerder, op de Aartsbisschop Romerostraat, waren de banden al lekgeschoten door agenten.
Bij het Fort reed de verdachte zich klem op een obstakel waarna hij werd ingerekend. De tweede verdachte wist te ontsnappen maar werd later alsnog opgepakt.

Na gevecht vlucht inbreker in politieauto

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.