Ook ijshockeyclub dient schadeclaim in na sluiting schaatsbaan Vechtsebanen

© RTV Utrecht
UTRECHT - De sluiting van de Utrechtse schaatsbaan Vechtsebanen heeft IJshockeyclub IJCU Dragons afgelopen weekend zo'n 3000 euro gekost. Dat zegt voorzitter Marco van Doorn. De vereniging is van plan om de kosten te verhalen op de ijsbaan. Eerder diende ook kunstschaatsvereniging KVM on Ice al een schadeclaim in.
"Dit weekend hadden we drie thuiswedstrijden staan", vertelt Van Doorn van de ijshockeyclub. "Die hebben we deels moeten cancelen. Eén wedstrijd hebben we in Eindhoven kunnen spelen. Maar dat betekent wel heel veel extra kosten. De kosten voor het ijs in Eindhoven komen bijvoorbeeld bij ons terecht, terwijl we gewoon betaald hebben voor het ijs in Utrecht."

Andere ijsbaan

Van Doorn baalt enorm van de sluiting. Hij zag dit weekend dat het in Eindhoven wel mogelijk was om met QR-code te sporten voor volwassenen.
"Omdat het technisch gezien onze thuiswedstrijd was, moesten we daar zelf de QR-codes scannen. Dat ging heel goed. We hebben dit weekend ook een wedstrijd in Leeuwarden gespeeld. Daar heb je op de ijsbaan hetzelfde principe als in Utrecht, met één voordeur. Daar stond gewoon iemand de codes te scannen. Geen probleem. Onze leden betalen 950 euro contributie voor zes maanden sporten. En dan mogen ze nu het ijs niet op."

Sluiting

Schaatsbaan Vechtsebanen kondigde vorige week aan de baan te sluiten wanneer de coronapas verplicht zou worden voor sporters. Eigenaar Michael van de Kuit zei toen niet mee te willen werken aan de QR-code.
"We vinden dat schaatsen voor iedereen toegankelijk moet zijn, zonder onderscheid. Mensen die niet lekker zijn moeten gewoon lekker thuis blijven. Je hebt een eigen verantwoordelijkheid. Als je gevaccineerd bent, kan je ook ziek zijn. Zo'n QR-code is schijnveiligheid."
Ondertussen is besloten de buitenbaan wel te openen voor sporters. En de jeugd tot en met zeventien jaar mag vanavond weer komen sporten op de binnenbaan. Voor volwassenen blijft de binnenbaan vooralsnog gesloten.

Tweede schadeclaim

Vanwege de sluiting kondigde gisteren kunstschaatsvereniging KVM on Ice al aan een schadeclaim in te zullen dienen. De vereniging zegt ongeveer 1100 euro aan misgelopen inkomsten terug te willen van de Vechtsebanen. IJshockeyclub IJCU Dragons is dus de tweede vereniging die geld wil zien van de ijsbaan.
De directeur van Vechtsebanen liet vandaag weten niet op de schadeclaims te willen reageren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.