Meander MC in Amersfoort geëvacueerd

AMERSFOORT - De Meander MC vestiging in Lichtenberg is nog de hele nacht bezig het ziekenhuis te ontruimen. Zo'n 170 patiënten worden overgeplaatst naar een ander ziekenhuis omdat de stroomvoorziening in het gebouw niet goed werkt.
In totaal gaat het om 172 mensen. Daarvan gaan er 34 naar huis. Van de overige 138 patiënten gaat volgens het ziekenhuis "95 procent" naar een andere locatie van Meander MC: de vestiging St. Elisabeth en de locatie in Baarn. Twaalf van de patiënten komen van intensieve zorgafdelingen.
De evacuatie verloopt rustig en gecoördineerd. Naar verwachting is de evacuatie om vier uur afgelopen.
De evacuatie van het ziekenhuis is nodig nadat gisteren brand ontstond in een stroomgebouw. Daardoor liep het ziekenhuis sinds gistermiddag op noodstroom. Twee technici van Cofely raakten zaterdag lichtgewond tijdens een poging het reguliere netwerk te herstellen. Zij zitten inmiddels weer thuis.
Voor vragen is er een telefoonnummer ingesteld: 033 - 850 50 50. Op Radio M zijn er live gesprekken met verslaggevers ter plaatse. Op RTV Utrecht zijn er vanaf 22.00 uur live uitzendingen.

Persconferentie: Ontruiming na mislukte herstelpoging
Patiënt die naar huis ging: "Absoluut geen paniek"
Meander MC in Amersfoort geëvacueerd

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.