Instellingen

Landelijk GGD-nummer overbelast: 'Bel het regionale callcenter'

© RTV Utrecht / Jordi de Jong
PROVINCIE UTRECHT - Het is extreem druk bij de landelijke telefoondienst voor coronatestafspraken, bevestigt de GGD na berichten op Twitter. Gisteren riep de GGD juist op telefonisch een afspraak te maken als het mensen online niet meer lukte om een test in te plannen. Op social media klaagden mensen toen dat ze geen afspraak meer konden boeken vanwege de drukte in de teststraten.
Wie de coronalijn belt, krijgt te horen: "Er bellen op dit moment zoveel mensen dat we geen telefoonlijnen meer beschikbaar hebben. We kunnen u daarom niet te woord staan. Wilt u ons alstublieft over 30 minuten nog eens bellen?"
De GGD regio Utrecht (GGDrU) raadt aan om te bellen met het regionale nummer (030-630 54 00). "Het officiële nummer is ook niet onze lijn. Wij adviseren sowieso voor een testafspraak om ons eigen nummer te bellen, dus om ons regionale nummer te bellen", laat een woordvoerder weten. Zij raadt mensen die met spoed willen testen aan om ook te bellen en niet online een afspraak te maken. "Online inplannen blijkt toch lastig te zijn, dat niet alle locaties naar voren komen."
Ook bij de teststraten is het opnieuw druk. De GGD houdt verschillende testlocaties daarom langer open vandaag. "We hebben gemerkt dat de vraag naar testen enorm is toegenomen en we willen toch anticiperen op die vraag om mensen goed te kunnen helpen", laat een woordvoerder weten.
Dit weekend blijft de Jaarbeurs toch open voor coronatests. Eerder liet de GGDrU weten dat de testlocatie bij de Jaarbeurs dit weekend gesloten zou zijn in verband met de Platen & CD Beurs.
De GGD bevestigde gisteren al dat het erg druk is in de coronateststraten, zoals de XL-locatie bij de Utrechtse Jaarbeurs. Daar stonden gisteren rond het middaguur lange rijen. "Er zijn momenteel veel mensen met klachten en we kampen zelf ook met ziek personeel", liet een woordvoerder van de GGD toen weten. Ook is volgens de GGD de maandag altijd een drukke dag voor tests. "Mensen laten zich in het weekend minder testen. We weten waarom dat is."
Om het wat soepeler te laten verlopen bij de Jaarbeurs, heeft de GGD sinds vandaag twee ingangen bij de testlocatie. Een voor wie al een afspraak heeft, en een voor de vrije inloop.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.