Instellingen

Grote politieactie tegen drugsbende: invallen in Utrecht, Brabant en België

© RTV Utrecht
UTRECHT - De politie heeft vanochtend op meerdere plaatsen in ons land en in België invallen gedaan vanwege een drugsonderzoek. Er waren 25 invallen op adressen in Utrecht, Eindhoven en omgeving, Bergeijk en over de grens in Pelt en Nederpelt. Tot nu toe zijn tien mensen opgepakt op verdenking van handel in en productie van synthetische drugs en deelname aan een criminele organisatie.
De hoofdverdachte is een 32-jarige man. Hij werd aangehouden op een woonwagenkamp in Bergeijk (Brabant). Hij zou een leidende rol hebben gehad. Alle verdachten zijn tussen de 20 en 34 jaar oud en zitten vast. Vrijdag worden ze voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Het onderzoek naar de criminele organisatie begon in mei vorig jaar. De zaak kwam vervolgens in stroomversnelling nadat er meerdere drugslabs werden ontmanteld in Nederland, Duitsland en België. De politie kwam deze locaties weer op het spoor nadat ze chatberichten van de berichtendiensten als Encrochat, Sky- en ECC en Anom ter beschikking had gekregen.
Er zou tijdens de invallen vanochtend onder meer 3 kilo aan synthetische drugs in beslag zijn genomen, meldt Omroep Brabant. Er is ook gezocht naar geld en spullen die in verband kunnen worden gebracht met de verdenkingen. Specifiek wordt ook gekeken of ergens verborgen ruimten zijn. Het woonwagenkamp in Bergeijk is grotendeels afgesloten voor onderzoek.
De politie en het Openbaar Ministerie verwachten binnenkort meer aanhoudingen te verrichten in dit onderzoek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.