Instellingen

Gemeente Utrecht dringt aan op volledige opening Vechtsebanen

© RTV Utrecht
UTRECHT - Het College van B&W in Utrecht wil dat ook de binnenbaan van de Vechtsebanen weer helemaal open gaat voor publiek. De ijsbaan houdt zijn deuren nu deels gesloten, als gevolg van de verplichte controle op het coronatoegangsbewijs. Verschillende fracties in de raad vielen daarover.
Wethouder Maarten van Ooijen schrijft in reactie op raadsvragen over de kwestie dat hij de Vechtsebanen een essentiële sportvoorziening voor Utrecht en omstreken vindt. Schaatsers en andere gebruikers kunnen immers niet zomaar ergens anders terecht.
Van Ooijen dringt er bij de Vechtsebanen op aan om zo snel mogelijk de binnenbaan weer open te stellen voor iedereen. Verenigingen die gebruikmaken van de baan zijn volgens hem bereid te helpen bij de QR-controles en de gemeente zal dat ook doen.
Nadat de regels voor sportfaciliteiten werden verscherpt, besloot de schaatsbaan eerst helemaal dicht te gaan, binnen en buiten. Vervolgens werd wel de buitenbaan weer voor iedereen geopend, maar de binnenbaan alleen voor minderjarigen. Dat leidde tot schadeclaims van sportclubs die er niet terecht konden.
Momenteel onderhandelt de gemeente met de Vechtsebanen over langlopende subsidie. Van Ooijen wil nu nog niet zeggen of de gedeeltelijke sluiting daarop invloed heeft. Hij geeft de raad binnenkort meer informatie over de gesprekken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.