Instellingen

Oudwijkerdwarsstraat in Utrecht wordt opnieuw aangepakt

UTRECHT - De Oudwijkerdwarsstraat in Utrecht wordt opnieuw aangepakt. Omwonenden klaagden over de verkeersveiligheid in de straat; zo zou er te hard gereden worden. De gemeente liet meerdere aanvullende onderzoeken verrichten en geeft omwonenden nu hun zin.
In de straat wordt een zebrapad aangelegd ter hoogte van de Beukstraat en aan het begin aan beide zijden en halverwege de straat komen wegversmallingen. Daarnaast wordt er extra ruimte gemaakt voor de bus in de bocht van de Burgemeester Reigerstraat. De bocht wordt ook scherper gemaakt voor automobilisten. Dat gebeurt met een soort visuele print in het asfalt zoals ook te zien is op de Nachtegaalstraat. Aan het begin en einde van de weg komt verder een 30 kilometer per uur-aanduiding op de rijbaan.
De aanpassingen aan de Oudwijkerdwarsstraat in Utrecht.
De aanpassingen aan de Oudwijkerdwarsstraat in Utrecht. © Gemeente Utrecht
Het stadsbestuur laat in een brief weten dat met de aanvullende maatregelen de situatie "juist veiliger dan de oude situatie" wordt. "De straat krijgt een veiligere en meer geloofwaardige 30 km/u inrichting", aldus het college. Omwonenden worden rond deze tijd geïnformeerd over de aanvullende maatregelen, daarna moeten de werkzaamheden van start gaan.
Anderhalf jaar geleden werd de Oudwijkerdwarsstraat opnieuw ingericht. De straat moest veiliger gemaakt worden. De gemeente liet toen onder meer de weg versmallen, er kwamen extra fietsparkeerplaatsen en er werd meer groen aangelegd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.