Zeist wil meer 30 km/u en strikter zijn met parkeervergunningen

© RTV Utrecht
ZEIST - Het college van de gemeente Zeist wil dat alleen nog op doorgaande wegen in de gemeente de maximum snelheid 50 km/u blijft. In alle woonstraten moet een maximum snelheid van 30 km/u gaan gelden.
Dat staat in het mobiliteitsplan dat het college in 2022 in wil laten gaan. In het plan wil het college "de transitie maken naar een duurzaam vervoerssysteem en de verkeersveiligheid verbeteren".
Onderdeel daarvan is dat 30-kilometerzones beter herkenbaar worden. Ook worden er nieuwe fiets- en voetpaden aangelegd. Verder wil Zeist bestaande verkeerslichten ombouwen naar intelligente verkeerslichten. Daardoor zou het verkeer beter moeten doorstromen.
Een ander opvallend punt uit het plan is dat de gemeente kritischer wil kijken naar de parkeervergunningen in het centrum van Zeist. "Om de hoeveelheid (zoek)verkeer in het centrum te verminderen, wordt het aantal parkeervergunningen voor bewoners beter afgestemd op het aantal beschikbare parkeerplaatsen", schrijft het college.
De gemeenteraad van Zeist moet nog met de plannen van het college instemmen. Op 30 november is er eerst een zogeheten Ronde Tafel, waar over de plannen wordt gepraat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.