Rechter oordeelt: niet zeker dat automobilist op telefoon zat tijdens zware crash in Woerden

© Uppel Media
WOERDEN - Het kan niet worden bewezen dat de man die vorig jaar een zwaar verkeersongeluk veroorzaakte in Woerden, op dat moment op zijn telefoon zat. Dat heeft de rechter vandaag bepaald. Daarom krijgt hij geen taakstraf.
Het OM had wel een taakstraf geëist, van negentig uur, maar daarin gaat de rechter dus niet mee. Wel krijgt de 22-jarige man uit Woerden een boete van 1500 euro omdat hij geen voorrang verleende, plus een voorwaardelijke rijontzegging van een halfjaar.

Twee maanden in coma

Het ongeluk gebeurde vorig jaar augustus, op de kruising van de Wipmolenlaan en de Middellandbaan. Twee auto's botsten op elkaar en een vrouw raakte daarbij zo zwaargewond dat ze twee maanden in coma lag. Ze moest daarna opnieuw leren praten, eten en lopen. Waarschijnlijk heeft ze de rest van haar leven last van de naweeën van de botsing.
Uit gegevens van de telefoon blijkt dat de man uit Woerden minder dan een minuut voor het ongeluk op zijn telefoon zat. Maar hij zegt dat hij toen stilstond op de parkeerplaats van het St. Antonius Ziekenhuis. Volgens de rechter is niet uitgesloten dat dat klopt.
De man reed met 32 kilometer per uur toen hij op de auto botste die hij eigenlijk voorrang had moeten verlenen. Op die plek geldt een maximumsnelheid van 50 per uur. Dus is het oordeel van de rechter dat de man niet onvoorzichtig of onoplettend handelde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.