Vaccinatiegraad in Biblebelt stijgt

© RTV Utrecht / Jordi de Jong
VEENENDAAL - Relatief veel inwoners van de Biblebelt hebben zich de afgelopen weken laten inenten tegen het coronavirus. Het RIVM ziet in de provincie Utrecht onder meer stijgingen in Renswoude, Veenendaal en Bunschoten.
In de Biblebelt, waar veel gereformeerde mensen wonen, zijn in de afgelopen maand veel mensen besmet geraakt. De opkomst bij de vaccinaties stijgt in sommige delen sneller dan in de rest van het land.
In Staphorst en Urk is de vaccinatiegraad het laagst, maar er is wel een stijging te zien. Begin oktober had in Staphorst 53 procent minstens één prik gekregen. Dat is inmiddels gestegen naar 57 procent. De opkomst in Urk steeg van 28 naar 30 procent.
Het zijn vooral jongeren die de prik halen. Een maand geleden had 24 procent van de 12- tot en met 17-jarigen in Staphorst minstens één prik gekregen, nu is dat 31 procent. In Bunschoten steeg dit percentage van 51 naar 59 procent. Urk is en blijft daar de grote achterblijver. Zo'n 9 procent van de 12- tot en met 17-jarigen is daar ingeënt. Een maand geleden was dit 7 procent.
Ook in de grote steden stijgt de opkomst. In Utrecht is in de leeftijdscategorie van 12 tot en met 17 jaar 61 procent minstens één keer ingeënt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.