Mega-operatie Lekbrug gaat ook komend weekend niet gebeuren

© René van Oostveen
NIEUWEGEIN/VIANEN - De Lekbrug tussen Nieuwegein en Vianen wordt ook komend weekend niet verwijderd. Eigenlijk zou de 5000 ton wegende brug vorig weekend worden weggehaald, maar dat ging op het laatste moment niet door omdat een kabel beschadigd raakte.
Rijkswaterstaat laat aan RTV Utrecht weten dat de waterstand het niet toelaat de megaklus komend weekend te klaren. Wanneer het dan wel kan, is op dit moment nog niet bekend.
Het weghalen van de boogbrug tussen Nieuwegein en Vianen is een van de grootste klussen van het jaar voor Rijkswaterstaat. Afgelopen weekend ontdekte de aannemer op het laatste moment dat een kabel beschadigd was. Die kabel zou het ponton - waar de brug op zou worden getild - vastgehouden. Na die ontdekking werd direct besloten de operatie om veiligheidsredenen te staken.
Het plan is om de Lekbrug in z'n geheel naar de Beatrixsluis in Nieuwegein te brengen. Daar wordt het bouwwerk in kleinere stukken 'gehakt', om daarna naar een slooplocatie in Schiedam te worden gevaren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.