Schrik in Utrechts stadhuis nadat iemand mysterieus gevonden voorwerp aflevert

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
UTRECHT - Een goedbedoelende burger heeft onbedoeld voor commotie gezorgd op het Utrechtse stadhuis. Hij of zij bracht rond 17.30 uur een kistje met een ketting en elektronica als gevonden voorwerp naar de gemeente. De beveiliging vertrouwde het voorwerp niet en belde de politie. Een expert stelde vast dat het kistje onschuldig is.
Het gebeurt vaker dan mensen gevonden voorwerpen afgeven op het stadhuis, dus daar keken de bodes niet van op. Maar dit voorwerp hadden ze nooit eerder gezien, een mini-koffertje met daaraan een zwaar fietsslot. In het koffertje een display en een aantal knoppen. De beveiligers vertrouwden het niet en belden de politie.
Ondertussen kregen gemeenteraadsleden die in vergadering waren in de raadszaal de opdracht om de zaal niet te verlaten, in verband met een politieonderzoek. Een expert van de politie bekeek het kastje en kon snel iedereen geruststellen. Het betreft een kastje dat verkeerstellingen doet, gekoppeld aan detectieslangen op het wegdek. Het kastje wordt aan bijvoorbeeld een lantaarnpaal vastgemaakt om te voorkomen dat het gestolen wordt.
Het ding bleek dus volkomen onschuldig is dus waarschijnlijk van de gemeente zelf, of van een bedrijf dat namens de gemeente verkeerstellingen doet. De raadsleden konden na een paar minuten opgelucht de raadszaal verlaten.
Om dit voorwerp ging het.
Om dit voorwerp ging het. © RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.