Dit zijn de coronamaatregelen die vanaf morgen gelden

PROVINCIE UTRECHT - Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge hebben vanavond nieuwe maatregelen bekendgemaakt in de strijd tegen het coronavirus.
Zo komt de anderhalve meter afstand terug op plekken waar men niet met de coronapas kan werken. Thuis mogen we maximaal vier gasten ontvangen en het advies om zo veel mogelijk thuis te werken is terug.

Verplichte sluitingstijd

De horeca en essentiële winkels zoals de supermarkt of drogist moeten om 20.00 uur de deuren sluiten. In café's en restaurants is bovendien de coronapas en een vaste zitplaats verplicht.
Niet-essentiële winkels moeten om 18.00 uur dicht. Ook dienstverlenende bedrijven zoals kappers of casino's moeten om dat tijdstip sluiten. Bovendien wil het kabinet het coronatoegangsbewijs ook verplicht gaan stellen bij niet-essentiële winkels en dienstverleners, bijvoorbeeld kappers.
Bioscopen, theater en concertzalen zijn niet aan de vroege avondsluiting gebonden.

Maximale groepsgrootte in het onderwijs

Voor het middelbaar beroepsonderwijs (mbo), het hogerberoepsonderwijs (hbo) en universiteiten geldt een maximale groepsgrootte per zelfstandige ruimte van 75, exclusief het personeel. Voor zalen waar tentamens worden afgenomen, geldt dat niet.
Publiek bij sport, zowel bij de professionals als amateurs, is niet welkom. Verder is alle sport toegestaan.
Als een huisgenoot besmet is met het coronavirus dan gaat die in isolatie. Ook alle andere (gevaccineerde en ongevaccineerde) huisgenoten moeten in quarantaine.
De maatregelen gaan zaterdag 13 november om 18.00 uur in en gelden in ieder geval tot 4 december.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.