Evacuatie Lichtenberg goed verlopen

AMERSFOORT - De evacuatie van Meander MC locatie de Lichtenberg is goed verlopen. Rond 3 uur was de evacuatie voltooid. Het gaat om 138 patiënten die het ziekenhuis hebben moeten verlaten.
Er zijn volgens de woordvoerder van Meander MC geen complicaties opgelopen bij geëvacueerde patiënten. Iedere patiënt werd tijdens vervoer begeleid door een zorgverlener van Meander. Sommige patiënten zijn met taxi's vervoerd, anderen gingen per ambulance.
Artsen hebben patiënten en hun familieleden zaterdagavond persoonlijk op de hoogte gebracht van de evacuatie en de ziekenhuislocatie waar de betreffende patiënt werd opgenomen.

BAARN

De patiënten werden veelal naar de locatie Elisabeth en de locatie in Baarn gebracht. Twaalf patiënten van de cardiologie-afdeling en de zieken die extra zorg nodig hebben zijn overgebracht naar andere ziekenhuizen in de regio. Eén patiënt mocht naar zijn woonplaats Breda. 34 andere patiënten mochten naar huis.
Bij de evacuatie waren honderden hulpverleners betrokken. Zo werden brandweerlieden ingezet om patiënten te helpen tillen en kregen de regionale ambulancemedewerkers hulp van collega's uit onder meer Rotterdam en Amsterdam. Het Meander MC noemt de alle hulp "hartverwarmend".
Voor vragen is er een telefoonnummer: 033 - 850 50 50.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.