IJsselstein wil dat N210 wordt aangepakt: 'Zet vandaag nog een flitspaal neer'

© RTV Utrecht
IJSSELSTEIN - Het college van burgemeester en wethouders in IJsselstein roepen de provincie op om zo snel mogelijk onderzoek te doen naar de N210. In een brief roept het college de provincie op tot actie.
De bocht bij vleesverwerker Westfort is een beruchte plek waar vaak ongelukken gebeuren. De provincie heeft afgelopen week waarschuwingsborden geplaatst. Maar de gemeente wil meer actie. Wethouder Peter Bekker: "We hebben er ook vaak contact over met de provincie. Zowel ambtelijk als bestuurlijk, maar de maatregelen komen maar niet. Dus vonden wij als college dat deze brief nodig was. Er moet gewoon echt wat gebeuren. "
Video: het college van IJsselstein roept de provincie op tot actie.

Dodelijk ongeluk

Afgelopen zomer komen twee broers uit IJsselstein om het leven bij een ongeluk in de bocht van de weg. Het ongeluk waarbij de broers Noah (16) en Isay (18) omkomen maakt veel los in IJsselstein en daarbuiten. Nabestaanden van de slachtoffers zijn een petitie gestart om te zorgen dat er snel maatregelen worden genomen om de weg veiliger te maken. Deze petitie is meer dan tweeduizend keer ondertekend. Wethouder Bekker: "We waren als college wel al langer bezig om aandacht te vragen bij de provincie, maar we voelen en weten dat er veel steun is vanuit de inwoners en de raad." Sinds het ongeluk eind juli gebeurde, zijn er op diezelfde plek nog zes ongelukken gebeurd.

'Zet die flitspaal gewoon neer'

Begin oktober is op initiatief van de politie een overleg geweest tussen provincie, gemeente en politie. Uit de brief van het college blijkt dat toen al snel duidelijk werd dat de provincie niet bekend was met het aantal ongevallen op deze locatie. De cijfers zijn toen wel gedeeld en daarna is er actie ondernomen.
Zo heeft de provincie vorige week waarschuwingsborden geplaatst. Ook borden met een snelheidsadvies van 60 km per uur staan langs de weg. Dit jaar nog zullen er ook bochtschilden, borden met pijlen, worden geplaatst. Ook zijn er plannen voor een flitspaal. Maar de gemeente wil dat er nog meer gebeurt: "Ga eens onderzoeken wat er allemaal mogelijk is. Zet een paar experts in een hok en eind van de middag kunnen ze echt wel zeggen wat er op korte termijn kan gebeuren. En die flitspaal, zet die gewoon vanmiddag nog neer."
In 2023 staat groot onderhoud gepland voor de weg waarbij de berm ook aangepakt wordt. Dat is goed, maar daarop wachten is voor de gemeente niet acceptabel. Bekker: "Bel de aannemer en zorg dat hij zo snel mogelijk aan de slag gaat: "Waarom moeten we wachten tot 2023 als het ook morgen kan?"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.