Mercedes schampt boom en eindigt in sloot Soest: gewonden naar ziekenhuis, bestuurder naar politiebureau

SOEST - Twee zwaargewonden bij een auto-ongeluk in Soest: daar vloog een Mercedes uit de bocht op de Birkstraat. De auto eindigde tegen een boom, twee inzittenden eindigden in het ziekenhuis, en de bestuurder zit nu vast op het politiebureau.
Het ongeluk ontstond toen een bestuurder van een Mercedes op de provinciale weg tussen Soest en Amersfoort rond 1.00 uur de macht over het stuur kwijtraakte. De auto schampte een boom en kwam tientallen meters verderop in een sloot tot stilstand. De hulpdiensten rukten daarop uit met brandweer, politie en ambulances. Ook werd de traumahelikopter opgeroepen.
Dat bleek allemaal niet voor niks: twee inzittenden waren er slecht aan toe en zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed.

Audi

Na die aanhouding zat het werk voor de politie op de Birkstraat er nog niet op. Want tijdens het helpen van de mensen in de gecrashte Mercedes kwam er een man in een Audi aanrijden. Die vond het niet nodig zich aan de afzetting van de politie te houden. Toen hij daarop werd aangesproken, gedroeg hij zich zo apart dat de politie hem ook een drank- en drugstest liet doen. Die haalde de man niet, waarop hij ook werd aangehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.