Sinterklaas landelijk onthaald met defilé van zwaaiende kinderen in Baarn

© Caspar Huurdeman
BAARN - Met een defilé van zwaaiende kinderen (en burgemeesters) is vandaag Sinterklaas onthaald bij het Grotepietenhuis in Baarn. Bij dat statige pand, dat volgens kenners veel weg heeft van Paleis Soestdijk, was de landelijke intocht van de Goedheiligman.
De landelijke intocht van Sinterklaas was ook dit jaar, vanwege de coronacrisis, alleen te volgen op de televisie. Vanaf 12.00 uur was te zien hoe een groot defilé met kinderen uit heel het land langs de Sint trok. De burgemeester van Wijk bij Duurstede mocht dat aftrappen. Daarna kwamen onder meer kinderen uit de gemeentes Utrecht (met burgemeester Sharon Dijksma), Nieuwkoop, Heerenveen, Asten en Lelystad langs.

Intochten in de regio

Dit was het tweede jaar op rij dat de intocht van de Sint bij het Grotepietenhuis in Baarn was. Ook vorig jaar was dat zo vanwege de coronamaatregelen. Na het defilé in Baarn had de Goedheiligman nog meer op de agenda staan. Zo waren er 's middags ook intochten in onder meer Amersfoort en Leusden.
Veel lokale Sinterklaascomités besloten de intocht aan te passen of zelfs te annuleren vanwege de vele coronabesmettingen. Zo ging de intocht in Utrecht niet door. Ook Maarssen, Breukelen, Veenendaal en IJsselstein lieten weten geen intocht te houden. Het leek de gemeenten geen goed idee dat ouders en kinderen massaal langs de route zouden staan om de Goedheiligman te verwelkomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.