Instellingen

Gemeente Utrecht zet extra boa's in vanwege nieuwe sluitingstijd, burgemeester Dijksma spreekt handhavers moed in

© Pixabay
PROVINCIE UTRECHT - De gemeente Utrecht zet vanavond extra boa's in om te controleren of kroegen hun deuren wel om 20.00 uur sluiten. Gisteren kondigde het kabinet nieuwe maatregelen aan om de snel oplopende coronacijfers een halt toe te roepen. De horeca en essentiële winkels mogen tot maximaal 20.00 uur openblijven. Voor niet-essentiële winkels geldt een verplichte sluitingstijd van 18.00 uur
Enkele kroegen gaven via social media aan zich niet te zullen houden aan de verplichte sluitingstijd. Die berichten hebben ook de gemeente bereikt.
"We zullen uiteraard handhaven vanavond, maar altijd eerst beginnen met een waarschuwing", zo laat een woordvoerder van de gemeente aan RTV Utrecht weten. "Indien nodig volgen er andere interventies. We houden de situatie nauwlettend in de gaten."
Voordat de boa's op pad gaan, kunnen ze rekenen op een bezoekje van burgemeester Dijksma. Zij zal de handhavers een hart onder de riem steken, aldus de gemeente.

Woest

Branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland liet gisteren al weten te verwachten dat veel kroegen open zullen blijven: "Het is onbegrijpelijk dat het kabinet hiermee komt", zei KHN-voorzitter Willemsen tegen de NOS. "Als ik kijk naar de reacties van ondernemers, dan verwacht ik niet dat zij zich hieraan gaan houden. De grens is bereikt. Ze zijn woest."
De maatregelen duren tot 4 december.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.