Vrouw (55) overleden na frontale botsing in Amersfoort

© AS Media
AMERSFOORT - Bij een frontale botsing tussen twee auto's in Amersfoort is een van de bestuurders om het leven gekomen. De hulpdiensten hebben nog geprobeerd het leven van de 55-jarige vrouw te redden, maar tevergeefs.
Het ongeluk gebeurde rond 19.30 uur op de Bergpas, die over de A1 gaat bij Vathorst. Er werd nog een traumahelikopter opgeroepen om te assisteren bij de medische hulpverlening. Maar na ongeveer een uur plaatste de brandweer grote schermen om de plek van het ongeluk. Korte tijd later bevestigde de politie dat de vrouw is overleden.
De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk. De weg is daarom afgesloten voor ander verkeer.

Nog een ongeluk

Opvallend: terwijl de hulpdiensten bezig waren met het ongeluk op de Bergpas, gebeurde op de snelweg die onder het viaduct door loopt ook een ongeluk. Drie auto's botsten op elkaar op de A1 in de richting van Barneveld. Eén van de auto's belandde met zijn neus de andere kant op tot stilstand. Het lijkt erop dat niemand gewond is geraakt.
Mogelijk is er een relatie tussen beide ongelukken. Op de snelweg werden enkele rijstroken afgesloten zodat de traumahelikopter veilig kon landen. Maar een woordvoerder van de politie zegt niet te weten of dat ook de directe aanleiding is van de botsing.
Op de snelweg die onder de Bergpas loopt, gebeurde ook een ongeluk.
Op de snelweg die onder de Bergpas loopt, gebeurde ook een ongeluk. © Persbureau Midden-Nederland

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.