Beginnende bestuurder met lachgas achter het stuur, politie neemt rijbewijs in

© Facebook / @PolitieUtr
UTRECHT - De Utrechtse politie heeft een beginnende bestuurder staande gehouden omdat hij lachgas gebruikte terwijl hij achter het stuur zat. Agenten kwamen de man gisteravond op het spoor na meldingen van getuigen.
De verdachte reed in een grijskleurige Volkswagen Polo door de Utrechtse binnenstad. Toen ook medewerkers van Cameratoezicht hem zagen slingeren, konden zij snel de politie inschakelen.

Slingeren over de weg

"Uiteindelijk pikte onze motorrijder genoemde auto op. Onze motorrijder zag dat de bestuurder een grote ballon aan zijn mond had. Hierop kreeg de bestuurder een stopteken", vertelt de politie op Facebook. "Echter negeerde de bestuurder het stopteken en bleef stug slingerend doorrijden. Op het Janskerkhof reed de bestuurder bijna frontaal tegen een tegemoetkomende stadsbus. De bestuurder wist deze nipt te ontwijken. Uiteindelijk stopte de bestuurder."
In de grijskleurige Volkswagen Polo lagen gebruikte ballonnen en een lachgastank. "Het rijbewijs van de bestuurder is op grond van artikel 5 van de Wegenverkeerswet (gevaar of hinder veroorzaken op de openbare weg) ingevorderd", aldus de politie. "De Verkeersofficier zal zich over deze zaak buigen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.