Opnieuw verdubbeling van aantal covid-patiënten in Utrechtse ziekenhuizen

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Het aantal coronapatiënten in Utrechtse ziekenhuizen is opnieuw in twee weken tijd verdubbeld. In de vier ziekenhuizen liggen nu in totaal 148 covid-patiënten. Twee weken geleden waren dat er 71 en twee weken daarvoor 36.
Op de verpleegafdelingen van het UMC Utrecht, het St. Antonius Ziekenhuis, het Diakonessenhuis en het Meander Medisch Centrum worden op dit moment 124 mensen behandeld voor een besmetting met het coronavirus. Nog eens 24 patiënten zijn er zo ernstig aan toe dat ze op de intensive cares zijn opgenomen.
Landelijk loopt het aantal opgenomen coronapatiënten inmiddels tegen de tweeduizend, bijna evenveel als precies een jaar geleden. Van de 1.985 ziekenhuispatiënten liggen er 380 op de IC. De verwachting is dat de piek van de ziekenhuisopnames nog niet is bereikt.
In de afgelopen zeven dagen registreerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu 101.690 besmettingen. Het is daarmee voor het eerst dat het weektotaal boven de 100.000 uitkomt. Sinds het begin van de uitbraak in februari 2020 zijn er ruim 2,2 miljoen mensen positief getest. Van ruim 18.700 mensen is zeker dat ze aan het virus zijn overleden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.