Stedin doet Meander stroomaanbod

AMERSFOORT - Netbeheerder Stedin heeft het Meander MC een aanbod gedaan om al binnen 48 uur de stroomvoorziening van locatie Lichtenberg te herstellen. Dat zegt een woordvoerder van Stedin.
Na een brand vrijdag en kortsluiting zaterdag in het transformatorhuis van de instelling, draait het ziekenhuis alleen op noodstroom.
Het herstel van de gewone electriciteitsvoorziening gaat volgens Meander minimaal een week duren voordat de gewone stroomvoorziening hersteld is. De directie wil niet dat het ziekenhuis alleen op noodstroom draait, en heeft daarom besloten te ontruimen.
De woordvoerder van Stedin zegt dat in een vrije kamer in het transformatorhuisje tijdelijk apparatuur kan worden geplaatst waarmee de hoofdstroomvoorziening omgeleid kan worden. De aannemers van Meander, Cofely en ABB, kunnen dan vervolgens rustig de apparatuur van Meander herstellen. Aan de zijde van Stedin is alles gerepareerd.

KEMA

Het is niet duidelijk waar precies de kortsluiting of de brand is ontstaan. Het gaat om een gebied bij de koppeling van het netwerk van Stedin met het netwerk van Meander.
Door de brand is het lastig te zien waar het precies mis is gegaan, zegt Stedin. Daarom is onderzoeksinstituut KEMA gevraagd onderzoek te doen.
Meander heeft nog niet op het aanbod gereageerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.