Sinterklaas logeert weer in Utrecht: 'Wat is er leuker dan gasten ontvangen?'

UTRECHT - Hij heeft vanwege corona een jaartje overgeslagen, maar Sinterklaas logeert traditiegetrouw weer in Museum Catharijneconvent in Utrecht. Daar is het Huis van Sinterklaas al jaren een begrip. "Het is heerlijk om hier weer te zitten en al die blije kinderen en blije grote mensen te mogen ontvangen in huis", zegt de goedheiligman. "Wat is er nou leuker dan gasten ontvangen?"
De Sint krijgt op zijn eerste logeerdag gelijk bezoek van een flink aantal schoolkinderen. Al heeft hij zelf voor die drukte gezorgd. "Wij hebben speciaal een brief gekregen met de vraag van Sinterklaas of we een keer langs wilden komen", zegt juf Karin van basisschool 't Palet in Leusden die met haar klas te gast is.
Sinterklaas logeert in Catharijneconvent: 'Of ik getrouwd ben?'
In het museum krijgen de kinderen en grote mensen uitleg over de typische lekkernijen. Waarom eten we eigenlijk speculaas, taaitaaipoppen en kruidnoten met Sinterklaas? "Er zijn een aantal legendes rondom het hele verhaal van Sinterklaas", weet de Sint zelf ook.
Naast de uitleg over de lekkernijen, krijgen de kinderen ook de gelegenheid om zelf hun vragen aan Sinterklaas te stellen. Dat leidt tot een groot aantal verschillende vragen van de klas van juf Karin.
"Of ik getrouwd ben, of ik een zwembroek heb, of ik ook weleens naar de wc ga. Het zijn allemaal vragen om te checken of Sinterklaas een echt mens is", analyseert de goedheiligman zelf. Wat dat betreft kan hij de kinderen geruststellen. "Sinterklaas is inderdaad een echt mens." De Sint logeert nog tot en met 5 december in het museum.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.