Golf overvallen in stad Utrecht

UTRECHT - Op de Ravellaan, in park De Gagel, de Peltlaan en het Janskerkhof zijn afgelopen weekend mensen op straat beroofd, vaak met veel geweld.
Een 31-jarige vrouw die in park De Gagel werd werd beroofd van haar tas, is daarbij hard geslagen, geschopt en haar keel werd dichtgeknepen. Haar twee belagers reden op een scooter van het merk Yahama. Ze hadden een getinte huidskleur.
Een 85-jarige man uit De Meern liep rond 11.10 uur op de Prinses Irenelaan in de richting van zijn huis. Daarbij werd hij aangesproken door een man die zei dat hij vanwege een gaslek zijn kostbare spullen uit het huis moest halen. Toen het slachtoffer geld had gepakt, griste de man het geld uit de handen van de bejaarde en ging ervandoor. De rover is ongeveer 30 jaar en circa 1.75 meter lang.
Op het Janskerkhof werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een 30-jarige man beroofd. Hij werd daarbij in zijn hand gestoken.

VUURWAPEN

Op de Peltlaan werd vrijdagavond rond 18.10 uur een 63-jarige vrouw het slachtoffer van een overval. Twee overvallers eisten geld. Beiden dreigden daarbij met een vuurwapen. Toen een getuige begon te schreeuwen, gingen de twee e vandoor.
De jongens waren tussen de 13 en 16 jaar oud en vermoedelijk van Marokkaanse afkomst. Het tweetal droeg zwarte kleding en hadden een capuchon over hun hoofd. Beiden hadden een tenger postuur. Eén van de jongens had een opvallend smal gezicht en donkere ogen.
Het is niet duidelijk of de overvallen verband met elkaar houden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.