Utrechter (17) aangehouden voor overval op snackbar in De Gaard

© Politie Midden-Nederland
UTRECHT - De politie heeft een 17-jarige jongen opgepakt voor betrokkenheid bij de overval op snackbar Mister Shi in het Utrechtse winkelcentrum De Gaard.
De roofpoging in de wijk Tuindorp-Oost was op 8 mei dit jaar. Een van de twee overvallers sloeg met een stuk ijzer naar het personeel en eiste geld. Eén van de medewerksters liep hierbij behoorlijke blauwe plekken op.
Het personeel van de snackbar verweerde zich kranig met stoelen en er waren andere aanwezigen die te hulp schoten. Voor de overvallers kwam dit vrij onverwacht. Ze renden de zaak uit en vluchtten zonder buit.
De medewerkers belden 112, waarop de recherche een onderzoek startte. Beelden van de twee verdachten zijn tot twee keer toe getoond in Bureau Hengeveld op RTV Utrecht en in Opsporing Verzocht. Ook waren ze te zien via de sociale mediakanalen van de politie.
De aandacht voor de zaak en het recherche-onderzoek leidden vrijdag tot de aanhouding van een eerste verdachte in Zeist. De 17-jarige Utrechter zit nog vast en wordt gehoord. Het onderzoek naar de tweede verdachte wordt voortgezet. Informatie over de overval blijft dus welkom, laat de politie weten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.