Meander Lichtenberg nog de hele week dicht

PROVINCIE UTRECHT - Het Meander Medisch Centrum (locatie Lichtenberg) in Amersfoort is nog zeker de hele week gesloten voor patiënten. Zaterdagavond werd het ziekenhuis ontruimd vanwege stroomproblemen, waarvan de oorzaak nog niet bekend is.
Maandag zijn er besprekingen geweest tussen Meander Medisch Centrum en de energiepartijen. Er is afgesproken dat er zo spoedig mogelijk een stabiele en veilige stroomoplossing is. Er wordt inmiddels ook aan gewerkt, maar wanneer deze oplossing er is, is nu nog niet duidelijk, meldt Meander.

PARKEERREGELAARS

De parkeerterreinen aan de voorkant van locatie Amersfoort Elisabeth (voor het ziekenhuis en aan de overkant van de beek) zijn nu uitsluitend bestemd voor patiënten en bezoekers. Op de parkeerterreinen zijn parkeerregelaars aanwezig.

GEEN PENDELDIENST

In tegenstelling tot het ziekenhuis eerder meldde op de website is er geen pendeldienst tussen de Amersfoortse locaties van Meander Medisch Centrum. Wel is dinsdagochtend vanaf 7.30 uur een zespersoons taxibusje beschikbaar waar medewerkers van het ziekenhuis gebruik van kunnen maken.
Zij worden verzocht zoveel mogelijk met de fiets, openbaar vervoer of te voet te komen, of anders met de auto naar locatie Amersfoort Lichtenberg te rijden, daar te parkeren en met de pendelbus naar locatie Elisabeth te gaan.

WAARDERING

Meander Medisch Centrum heeft enorme waardering voor de hulp die wordt aangeboden vanuit omliggende ziekenhuizen en verpleeghuizen. Om Meander Medisch Centrum te ondersteunen, heeft ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk het OK-programma aangepast. Ook de verpleeghuizen uit Amersfoort en omgeving, het Diakonessenhuis in Zeist, het UMC Utrecht, Tergooiziekenhuizen Hilversum en Antonius Ziekenhuis uit Nieuwegein ondersteunen Meander op alle mogelijke manieren.


Ontruiming Meander Lichtenberg in beeld
Meander Lichtenberg, hoe ging het er maandag aan toe?

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.