Rotonde N224/N226 bij Woudenberg wordt veiliger en krijgt een fietstunnel

© Google Maps
WOUDENBERG - De provincie gaat de rotonde N224/N226 aan de rand van Woudenberg veiliger maken door een extra rijstrook te creëren samen met een speciale busbaan vanaf de stoplichten bij de brandweerkazerne. Om de fietsveiligheid te vergroten komt er een fietstunnel onder de N224.
De provincie ziet de verkeersdruk op de provinciale wegen, ook bij Woudenberg, de laatste jaren steeds verder toenemen. De gemeente Woudenberg wijst wel op de verkeersdruk op de kern van Woudenberg. Daarom is gekozen voor een oplossing waarmee zo min mogelijk nadruk gelegd wordt op het doorgaande karakter van de N226 richting Woudenberg.
In grote meerderheid toonden de fracties zich eerder al tevreden over dit voorstel. Wel werd gewaarschuwd voor het gevaar van sluipverkeer als er problemen ontstaan op de rijkswegen. Ook de sociale veiligheid van de fietstunnel is een punt van aandacht. De tunnel loopt in het plan namelijk niet recht. Verantwoordelijk gedeputeerde Arne Schaddelee zegt dat een rechte fietstunnel beter zou zijn geweest, maar dat die in het plan slecht inpasbaar is.
De aanpassingen kosten 13,5 miljoen euro waarvan een deel wordt gesubsidieerd door het Rijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.