Ramkraak gefilmd bij dure kledingzaak Bilthoven: 'Wie herkent deze Ford Focus?'

© Politie Midden-Nederland
De politie heeft vandaag in Bureau Hengeveld bewakingsbeelden laten zien van de ramkraak bij kledingwinkel Lui en Lei in Bilthoven.
De diefstal in winkelcentrum De Kwinkelier was in de nacht van 2 op 3 november. Twee mannen in een blauwe Ford Focus stationwagen ramden de glazen deuren van Lui en Lei. In de zaak, waar merken als Moschino, Hugo Boss en Karl Lagerfeld worden verkocht, graaiden ze dure kinderkleding uit de rekken.
Op bewakingsbeelden is te zien hoe de mannen de buit in de laadruimte van de auto gooien en wegrijden. Van de daders is minder te zien. Het politieonderzoek richt zich daarom vooral op de blauwe Ford Focus. Een van de kentekenplaten is achtergebleven bij de winkel. Die blijkt te zijn gestolen van een vrijwel identieke Ford Focus station. Dat is gebeurd tussen zondagavond 31 oktober en maandagochtend 1 november op de Nieuwegracht in Utrecht.
De auto waarin de daders reden had verder 5-spaaks lichtmetalen velgen en moet schade aan de achterkant hebben door de klap van de ramkraak. Het kan zijn dat de ramkrakers de Ford ergens achter hebben gelaten.
De politie zoekt getuigen die meer weten over de ramkraak, de gebruikte auto of de gestolen kentekenplaat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.