Mooi, makkelijk en modern: RTV Utrecht lanceert nieuwe app en website

UTRECHT - RTV Utrecht heeft een nieuwe app en website. Hiermee sluiten we beter aan bij het hedendaagse surfgedrag van ons publiek.
Heb je de app nog niet? Kijk dan onderaan dit artikel voor de link naar jouw appstore.
Heb je de app nog niet? Kijk dan onderaan dit artikel voor de link naar jouw appstore. © RTV Utrecht
Steeds meer mensen bekijken onze verhalen online via hun mobiele telefoon in plaats van op een groot scherm. Samen met andere regionale omroepen is daarom gewerkt aan een nieuw platform voor alle soorten toestellen: iPhones, Android-telefoons, tablets én computers.
"De meeste online bezoekers van RTV Utrecht bekijken onze verhalen op een mobiele telefoon en dat stelt nieuwe eisen aan de manier waarop we onze websites inrichten en vormgeven", verklaart William Valkenburg, Mediadirecteur van RTV Utrecht. "We vinden het belangrijk om aan te sluiten bij die behoefte. Met de lancering van dit nieuwe platform zetten we een eerste belangrijke stap, maar zeker niet de laatste. We blijven de online omgeving verder verbeteren."
We hebben een nieuwe app en website, onze presentator Rob geeft je een korte rondleiding

Etalage

Wie binnenkomt op de nieuwe website en app belandt meteen op de Welkom-pagina. Daar vind je een 'slider' zoals je misschien wel kent van Instagram. Het is de etalage van onze omroep. Je vindt op de Welkom-pagina niet alleen nieuws en sport, we lichten ook onze verhalen, video's, programma's en (win)acties uit.
Met de optie 'Kijk' kan je genieten van onze tv-programma's en Radio M Utrecht heeft een eigen pagina gekregen. Hetzelfde geldt voor Bureau Hengeveld en onze dossiers met onderwerpen als de woningmarkt en corona. En omdat we steeds meer goed beluisterde podcasts maken, hebben we ook die een eigen pagina gegeven. Ook zie je op verschillende plekken 'acties', want we willen graag de interactie met jullie, ons publiek, aangaan. Regelmatig maak je hier ook kans op interessante prijzen.
Onderin de app vind je ook de button 'TV en Radio'. Hier staan al onze uitzendingen op één plek. Je kijkt er meteen live en ziet wat er straks komt. Ook kan je diverse programma's terugkijken. Klik op UNieuws, Van Rossem Vertelt of Mijn Mooiste Plek en je ziet alle afleveringen.

Wil je meer nieuws?

Ben je een fanatieke nieuwsjager en ben je graag snel op de hoogte van actueel nieuws? Het nieuws, met over een paar weken ook ruimte voor gepersonaliseerde berichten, heeft een eigen pagina gekregen. In de app is er in het menu onderin ook een button 'Net binnen'. Daar vind je het laatste en belangrijkste nieuws op een rij. Verder kan je in de app zoeken op nieuws en kan je de lettergrootte aanpassen in een artikel. Daarnaast kan je meteen naar het weer, de files of een tip naar de redactie sturen met de icoontjes bovenin.

Vragen, antwoorden en downloads

Mocht je nog meer willen weten over onze nieuwe app en website dan kan je op deze pagina terecht voor vragen en antwoorden. We wensen je veel kijk-, luister- en leesplezier!
Bij de oude app zul je deze moeten updaten, dat gaat bij de meeste mensen automatisch. Heb je onze app helemaal nog niet? De app voor Android is hier te downloaden en die voor Apple vind je hier.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.