Amersfoorter (16) voor rechter wegens doodschieten 15-jarige jongen

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
AMERSFOORT - Het Openbaar Ministerie vervolgt een 16-jarige Amersfoorter voor de dood van een 15-jarige jongen. Hij wordt ervan verdacht het slachtoffer eerder dit jaar te hebben beschoten. Dit zou zijn gebeurd in zijn woning in Amersfoort, waar het slachtoffer op bezoek was.
De Amersfoorter wordt ook vervolgd voor vuurwapenbezit, evenals zijn oudere broer die volgende week terecht staat. Daarnaast was de 16-jarige verdachte na de gebeurtenissen in het bezit van de bankpas en iPhone van het slachtoffer. Ook zijn broer is hierbij mogelijk betrokken zijn geweest.
De 15-jarige jongen werd op 28 april na een melding van een onwelwording naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij korte tijd later. "Na onderzoek is gebleken dat het slachtoffer is overleden als gevolg van verwondingen die veroorzaakt zijn door de inslag van een kogel", meldt het OM.
Amersfoorter (16) voor rechter wegens doodschieten 15-jarige jongen
Toen de doodsoorzaak was vastgesteld, heeft de politie een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de omstandigheden waaronder het slachtoffer om het leven is gekomen. Dit heeft geleid tot dagvaarding van de 16-jarige verdachte voor een regiezitting op 23 november bij de rechtbank Midden-Nederland. Gezien de leeftijd van de verdachte zal deze zitting achter gesloten deuren plaatsvinden.
De verdachte heeft in mei dit jaar 19 dagen al in voorlopige hechtenis gezeten. De voorlopige hechtenis werd per 31 mei geschorst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.