Vlampijpateliers mogen van gemeente vrijdag weer open: gevaar op elektrocutie geweken

Archief.
Archief. © RTV Utrecht
UTRECHT - De ongeveer negentig kunstenaars die eind vorige week op stel en sprong hun werkruimte in de Vlampijpateliers in Utrecht moesten verlaten, kunnen vrijdag weer terug. Dat bleek vanavond in een vergadering van de Utrechtse gemeenteraad.
Het gebouw in de Vlampijpstraat waar de kunstenaars hun atelier hebben, werd afgelopen vrijdag plotseling ontruimd. Bij een controle van de gemeente was een onveilige situatie aangetroffen rondom de elektra. Daardoor ontstond zelfs het gevaar op elektrocutie.
Vanavond had wethouder Eelco Eerenberg (D66) goed nieuws voor de Utrechtse gemeenteraadsleden die hem tijdens het vragenuurtje over de zaak aan de tand voelden. De kunstenaars kunnen morgen weer terug. Vandaag werd een alternatieve technische oplossing geïnstalleerd. Daarna werden de gebruikers geïnformeerd dat ze vanaf vrijdag weer welkom zijn.
Het gebouw waar de ateliers in zitten, staat op de nominatie om gerenoveerd te worden. Volgens Eerenberg moet dat volgend jaar beginnen. Het pand wordt dan in 2023 opgeleverd. Op de vraag of dat opknappen niet wat eerder kon beginnen, moest de wethouder nee verkopen. "De renovatie naar voren halen in de huidige markt zie ik niet gebeuren. Er is enorme krapte qua materialen en werklieden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.