Verdachten drugszaak blijven vast, verband met sterfgevallen Bunschoten nog onduidelijk

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De Amersfoorter en de Bunschoter die ruim twee weken geleden zijn opgepakt voor het overtreden van de Opiumwet en de Wet op de geneesmiddelen, blijven nog zeker drie maanden in de gevangenis. De mannen kwamen in beeld bij het politieonderzoek naar het plotselinge overlijden van twee Bunschoters.
De raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland heeft hun voorlopige hechtenis verlengd met de maximale termijn van negentig dagen. De advocaat van de verdachte uit Bunschoten had gevraagd om vrijlating en in beide gevallen had de verdediging gevraagd om het opheffen van de beperkingen. De rechtbank ging daar niet in mee. Vooralsnog mogen alleen hun advocaten contact met ze hebben.
De politie stelde een onderzoek in naar twee onverwachte sterfgevallen op zondag 31 oktober. William Berendse (27) en Lub Bos (36) stierven nadat ze in Bunschoten onwel waren geworden. Drie dagen later werden de 40-jarige Amersfoorter en de 30-jarige Bunschoter gearresteerd. De politie had op meerdere plaatsen grote hoeveelheden verdovende middelen en medicijnen gevonden.
Een verband met de dood van de twee Bunschoters kan nog altijd niet worden gelegd, laat het Openbaar Ministerie opnieuw aan RTV Utrecht weten. Het Nederlands Forensisch Instituut doet op dit moment nog toxicologisch onderzoek naar de doodsoorzaak. Het OM wacht dat af.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.