Instellingen

Kabinet stelt toch landelijk vuurwerkverbod in

© Egberts Media
PROVINCIE UTRECHT - Er komt dit jaar toch een landelijk verbod op het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling. Dat besluit heeft het kabinet zojuist genomen tijdens de ministerraad, melden bronnen rond het kabinet. Ook vorig jaar was er een verbod. Daar had de zorg toen om gevraagd vanwege de hoge werkdruk in de ziekenhuizen door corona.
Volgens RTL Nieuws wilde het kabinet aanvankelijk niet opnieuw met een vuurwerkverbod komen, maar zijn ze nu onder de druk gezwicht. De burgemeesters, verenigd in het Veiligheidsberaad, schreven gisteravond aan minister Grapperhaus dat ze 'een verbod op de verkoop van vuurwerk alsook het afsteken ervan' wilden. "Belangrijkste reden is dat de zorg en het zorgpersoneel momenteel onder zware druk staan als gevolg van de coronacrisis", schreven de burgemeesters, onder wie ook Sharon Dijksma van Utrecht.
Niet alleen de burgemeesters waren voor een verbod. Ook onder meer artsenfederatie KNMG, vakbond FNV Zorg en Welzijn en beroepsorganisatie NU'91 maakten zich grote zorgen over de druk op de zorg die oud en nieuw teweeg kon gaan brengen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.