Instellingen

Eerste boosterprikken in regio Utrecht een feit

PROVINCIE UTRECHT - De GGD regio Utrecht heeft de eerste boosterprikken gezet. Gisteren viel bij veel 80-plussers een uitnodiging op de mat om de extra coronavaccinatie te halen. Vandaag kon een aantal van hen al terecht op één van de priklocaties van de GGD. "We beginnen met de meest kwetsbare mensen in onze samenleving."
Eerste 80-plussers krijgen boosterprik van GGD regio Utrecht.
De 92-jarige mevrouw Buchaj is één van de eerste mensen die een derde coronaprik krijgt. Omdat ze dement is hebben haar dochters haar geholpen met de beslissing, maar lang hoefden ze niet na te denken. "We zijn er trots op", vertelt haar dochter Karla. "Het is heel fijn, mijn moeder is nu toch een beetje meer beschermd."
In totaal verstuurt de GGD ongeveer 470.000 uitnodigingen binnen de provincie Utrecht. Eerst zijn 80-plussers aan de beurt, later ook 60-plussers. Ook zorgpersoneel en mensen die om een andere reden kwetsbaar zijn kunnen in aanmerking komen voor een boosterprik. "Het is echt belangrijk dat mensen wachten tot ze een uitnodiging van ons krijgen", legt Tessa Rijntalder van de GGD uit. "Daarna kunnen ze een afspraak bij ons maken."
In de Jaarbeurs werden vandaag de eerste boosterprikken gegeven
In de Jaarbeurs werden vandaag de eerste boosterprikken gegeven © GGDrU
De GGD verwacht dat een groot deel van de genodigden ook daadwerkelijk een prik zal komen halen. "Zeker in deze leeftijdscategorie", legt Rijntalder uit. "Omdat dit een kwetsbare groep en omdat deze groep een groter risico loopt om bij besmetting in het ziekenhuis opgenomen te moeten worden."
Mensen die twijfelen of ze een boosterprik willen kunnen bellen met de GGD. "We hebben een callcenter waar ook artsen zitten om de juiste adviezen te geven", ligt Rijntalder toe. "En we zijn van 08.00 tot 20.00 uur bereikbaar op 030 - 630 54 00."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.