Uitwerpselen wandelaars moeten mest worden of wormenvoer

© RTV Utrecht / Hannah Cammeraat
AMERSFOORT - In natuurparken en op andere drukbezochte natuurterreinen moeten natuurtoiletten komen, vinden de Maag Lever Darm Stichting en Natuurmonumenten Nederland. Hoe ze eruit gaan zien, is nog niet bekend, maar ze moeten volgens een woordvoerster van de initiatiefnemers uit Amersfoort in ieder geval mooi in de natuur passen. Een riolering en een waterleiding komen er niet aan te pas. Uitwerpselen worden compost of aan de wormen gevoerd.
Handen wassen kan niet, de bezoekers moeten het met handgel stellen. De Nationale Postcode Loterij is al met een half miljoen over de brug gekomen om ruim dertig van dergelijke natuurtoiletten te ontwikkelen onder de titel When Nature Calls.

Buik- en blaasklachten

Genoemde organisaties willen met name mensen met buik- en blaasklachten helpen van de natuur te genieten, want die voelen nu nog vaak een drempel om eropuit te gaan. Maar eigenlijk zijn de poep- en plashuisjes een uitkomst voor iedereen. Ook willen initiatiefnemers de natuur beschermen tegen vervuiling met bijvoorbeeld papieren zakdoekjes.
De Toiletalliantie, een initiatief van de Maag Lever Darm Stichting, pleit er al langer voor dat er in heel Nederland altijd toiletten gemakkelijk te bereiken zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.